Magyar Munkavállalókért Mozgalom – MMM

Tényleg meg lehet venni szalonnával egy NAV-ellenőrt?

2017. március 21. - Vámos Csaba

 

szalonna.jpgSzeretnénk végre tisztán látni egy meglehetősen abszurd történetben Tényleg meg lehet vesztegetni egy adóellenőrt pár tíz deka szalonnával? Kivonulunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal székházához, hátha kapunk a kérdésre értelmes választ.

Az állítólag szalonnával megvesztegetett pécsi adóellenőrök ügyében hirdetett tiltakozó akciót a Magyar Munkavállalókért Mozgalom. Szerdán 11 órakor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Széchenyi utcai székháza előtt tart sajtótájékoztatót Vámos Csaba az MMM elnöke Budapesten, s a sajtótájékoztatón részt vesz Demeter Márta, az MSZP-ből nemrégiben kilépett parlamenti képviselő is.

A történet egyébként elég tréfás, mert állítólag tényleg füstöltáru-termékkel vesztegették meg az ellenőröket, akik cserében elárulták a hentesnek, hogy mikor lesz ellenőrzés.

A dolog a pecsma.hu híre szerint még májusban kezdődött, amikor az egyik NAV-ellenőr beugrott a húsboltba. Az egyik dolgozó azt mondta, hogy a férfit és a kollégáját is jól ismerik, mert évek óta ott vásárolnak. A hentes a férfinek szalonnát adott, de ő kifizette az árut és a nyugtát is elrakta, nehogy bajba kerüljön – mesélte egy, a neve elhallgatását kérő NAV-dolgozó. Az ellenőr hazavitte a szalonnát és még aznap megette.

A gyanú szerint viszont a NAV-os rendszeresen kapott különféle termékeket a boltban azért, hogy szóljon, ha ellenőrzés jön. Az eset egyik érintette viszont azt állítja, hogy egy munkahelyi stresszkezelési tréningen került konfliktusba főnöke barátjával, aki egyébként az oktatást tartotta, majd pedig – nem tudni, hogy ezzel összefüggésben-e – fedett nyomozót állítottak rá, aki megpróbált a bizalmába férkőzni.

Ez egészen orwelli történet, amelynek a szálai messzire vezethetnek. Még talán az sem zárható ki, hogy ezek pórul járt ellenőrök akár tudtukon kívül is belenyúltak valamibe. Az ugyanakkor eléggé valószínű, hogy egy darab szalonnáért senki nem adja el magát. 

A Magyar Munkavállalókért Mozgalom azért szervezi a tüntetést, hogy lássunk végre tisztán ebben az abszurd históriában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdulunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5812359277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása